What is USB PD?

USB Power Delivery, kortweg USB PD, is een nieuwe technologie die een oplossing biedt voor de alledaagse ongemakken van het moderne leven. De technologie maakt het mogelijk om één oplader voor al je apparaten te gebruiken, zonder de accu te beschadigen. Het is veilig in gebruik en een slimme oplossing voor het snel opladen van je apparaten.

 

USB Power Delivery in het kort:

  • Eén oplader voor al je apparaten
  • Een slimme en veilige oplaadoplossing
  • Snel opladen voor al je apparaten

Ben je klaar voor de toekomst van het nieuwe opladen?

Omarm het comfort en het gemak van één oplader voor al je apparaten.

Waarom kiezen voor USB Power Delivery?

USB PD maakt opladen eenvoudiger, niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Lees verder om meer te weten te komen over de drie grootste voordelen van deze technologie.

 

Thumbnail

Eén oplader voor elk apparaat

Bijna elk smart-apparaat gebruikt tegenwoordig een USB-oplader, maar ben je er ooit in geslaagd om in één keer de connector op de juiste manier in de oplader te krijgen? Gelukkig zijn USB PD-opladers voorzien van USB-C-connectoren die omkeerbaar zijn. Je hoeft dus nooit meer het gevecht met de stekker van je oplader aan te gaan.

Dankzij deze nieuwe connector is het ook mogelijk om één oplader voor meerdere apparaten te gebruiken. Of je nu je smartphone, tablet, smartwatch of laptop wilt opladen. Als het apparaat kan worden aangesloten via USB-C, kan het ook worden opgeladen met Power Delivery.
 

Slimme technologie, voor beter en veiliger opladen

Je hebt het waarschijnlijk wel eens gehoord, opladers die ontploffen of apparaten die ineens vlam vatten. Meestal wordt dit veroorzaakt door de stroomtoevoer. Een oplader die te veel spanning aan een apparaat levert, kan kortsluiting veroorzaken of het apparaat oververhitten.

Power Delivery-laders maken gebruik van een slimme technologie om dit probleem op te lossen. De oplader levert op intelligente wijze precies de juiste hoeveelheid stroom aan je apparaten. Dus je smartphone, tablet of laptop krijgen allemaal een andere wattage.
 

Snel, sneller en snelst opladen

Het moeten wachten tot je smartphone is opgeladen, is waarschijnlijk een van de grootste ergernissen in het dagelijks leven. Je kunt kiezen voor een ​​oplader met meer vermogen, maar zoals gezegd, kan dit veiligheidsproblemen opleveren.

Dankzij de slimme technologieën van USB Power Delivery kun je tot 70% sneller opladen. Hoe? Door de maximale veilige hoeveelheid voeding te leveren die je apparaat aan kan. Zo is het eindelijk mogelijk om ook snel je iPhone op te laden*.

Ondersteunt mijn apparaat USB PD?

Bijna elke nieuwe smartphone, tablet, laptop of andere wearables ondersteunen het gebruik van USB PD. Er zijn PD-opladers tot 100W, dus krachtig genoeg om je laptop op te laden en slim genoeg om andere apparaten op te laden.
Grote namen zoals Apple, LG, Google en Dell hebben USB PD al geïntegreerd, en er zullen nog vele merken volgen.

*Let op: alleen iPhone 8 of nieuwer ondersteunt USB PD. Samsung-smartphones en -tablets ondersteunen Power Delivery niet vanwege het gebruik van andere technologieën.