In 3 stappen duurzamer leven

Schokkend nieuws vanuit de Verenigde Naties: Ondanks alle maatregelen die in 2015 zijn geïnitieerd loopt de temperatuur op aarde de komende jaren nog steeds op, met negatieve gevolgen van dien. Toch is het volgens de VN nog niet te laat en kunnen we maatregelen treffen beter te zijn voor het milieu. Deze maatregelen moeten wel snel genomen worden, de tijd van wachten is voorbij en de komende jaren zijn bepalend. Daarom helpen wij je graag in drie stappen duurzame keuzes te maken in en rondom huis. 

Stap 1. Duurzaam verlichten met LED

Met het uitfaseren van de oude gloeilampen is LED de manier geworden om je huis te verlichten. LED verlichting is een bewezen milieubewust concept. Zo geeft een 9,5 W LED lamp net zoveel licht als een 60 W gloeilamp. De nadelen die LED lampen hadden, ongezellig wit licht, zijn inmiddels verleden tijd. Moderne LED lampen geven warm wit licht, zoals je ook gewend was van gloeilampen, maar gebruiken veel minder energie. Er is dus simpelweg geen enkele reden meer om vast te houden aan de belastende gloeilampen. Ook voor sfeerverlichting zijn er tegenwoordig voldoende oplossingen van LED verlichting. Kies bijvoorbeeld voor LED gloeilampen, al dan niet met een vintage look, en bespaar energie zonder in te leveren op design.

Wanneer je alle lampen vervangt door LED levert dit een besparing van zo’n 698 kilo CO2 op. Een mooie stap om verdere klimaatverandering te voorkomen.

Stap 2. Ontdek en voorkom sluipverbruik met een slimme stekker

Gemiddeld heeft een huishouden ieder jaar 450 kWh aan sluipverbruik. Dit is energie die je verbruikt terwijl je een apparaat niet gebruikt. Het gebeurt bijvoorbeeld wanneer je de televisie en alle randapparatuur op stand-by laat staan, maar ook al wanneer je jouw laadsnoer in het stopcontact laat zitten zonder dat daar een apparaat aan gekoppeld is. 

Met een slimme stekker van Nedis® SmartLife met energiemonitor spoor je eenvoudig sluipverbruik op en ga je dit ook gemakkelijk tegen. Deze stekker koppel je tussen je apparaat en het stopcontact zodat het een bron van informatie wordt. In de Nedis® SmartLife app kun je terugvinden hoeveel een apparaat op het moment verbruikt en hoeveel deze in het verleden verbruikt heeft. Gebruikt een apparaat stroom terwijl je het niet actief gebruikt? Maak hier dan met één druk op de knop een einde aan.


Door sluipverbruik tegen te gaan met slimme stekkers ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. 

Stap 3. Maak je huis slim en duurzaam met Nedis® SmartLife

Smart Home oplossingen zijn er niet alleen om het leven makkelijker te maken maar kunnen ook bijdragen aan een duurzamere woning. Alle slimme lampen zijn van LED en met een slimme bewegingssensor zorg je ervoor dat bijvoorbeeld de buitenverlichting pas aangaat bij beweging, dus enkel wanneer het nodig is. Het vergeten van het uitschakelen van de verlichting in een andere ruimte hoeft ook geen probleem meer te zijn, met de SmartLife app bedien je alle verlichting gewoon met je smartphone.

Een andere slimme oplossing voor duurzamer wonen is de smart muurschakelaar voor bijvoorbeeld zonwering. In de zomer voorkom je dat het binnen te warm wordt, waardoor de airco aan moet om het weer aangenaam te maken. Ondertussen houden rolluiken in de winter de kou buiten en gaat er minder warmte verloren. Je hoeft dan dus minder hard te verwarmen om de temperatuur op niveau te houden. Beide besparen een aanzienlijke hoeveelheid energie en CO2. Met deze schakelaar ben je dus dubbel duurzaam bezig en dit slimme product is tevens te bedienen met de SmartLife app.

Met Nedis® SmartLife heb je niet alleen alle oplossingen voor een Smart Home, maar ook voor een milieuvriendelijke woning.