Airfryers zijn een van de nieuwste keukenrages - het lijkt wel of iedereen ze aanschaft en dol is op de resultaten. Vooral de laatste jaren zie je steeds meer airfryers bij de consument thuis. Maar waarom zijn airfryers eigenlijk zo populair?

 Ontdek welke airfryer in jouw huis past 

Airfryers zijn betaalbaar, snel en gebruiken minder olie

Airfryers zijn populair omdat ze betaalbaar zijn, niet zoveel olie gebruiken als een traditionele friteuse, en voedsel gelijkmatig en snel verhitten. Deze apparaten zijn veel gezonder dan frituren en werken sneller dan een standaard convectieoven.

Door de pandemie koken mensen meer thuis

Een van de redenen voor de populariteit is de pandemie. Die leidde ertoe dat meer mensen thuis gingen koken, en een domino-effect was een stijging in de aankoop van meer gespecialiseerde toestellen. Naarmate mensen meer dingen kochten en thuis eten maakten, werd de airfryer populairder.

Een airfryer maakt het leven gemakkelijk & gezond

Staat een gezonde levensstijl voorop maar is een guilty pleasure zo nu en dan niet te weerstaan? Bak snacks, frietjes en kippenvleugels in deze airfryers met tot 90% minder vet in vergelijking met een gewone koekenpan. Deze heteluchtfriteuses zijn de perfecte upgrade voor iedere keukenuitrusting. Naast het vetarm bereiden van snacks, kan een airfryer nog veel meer. Groenten, vis, allerlei soorten vlees en zelfs heerlijke veganistische gerechten zijn gemakkelijk te bereiden met ingrediënten zoals tofu. En met een ingebouwde timer, een antiaanbaklaag en onderdelen die rechtstreeks in de vaatwasser kunnen, is het schoonmaken achteraf super eenvoudig.

Verhoging in bewustwording van gezondheid

Een tweede aspect van de recente populariteit van de airfryer is de toename van het bewustzijn van gezondheid. Misschien komt het doordat we een jaar lang thuis hebben gezeten, of misschien komt het door de toename van fitnesscoaches en diëtisten via sociale media, maar consumenten denken meer na over wat ze eten en proberen gezonder te eten.

Air fryers gebruiken minder olie dan frituurpannen

Air fryers werken ongeveer op dezelfde manier als convectieovens, maar ze verwarmen het voedsel sneller voor en bereiden het sneller. Het gebruikt warmte en lucht om het voedsel gelijkmatig te garen. Luchtfriteuses zijn gezonder dan gewone frituurpannen omdat ze niet zoveel olie gebruiken als een frituurpan, maar ze geven voedsel een even bevredigende smaak. Afhankelijk van het recept, kun je groenten of vlees in een eetlepel of twee olie gieten. Een friteuse is een vat dat vol olie moet zitten om te kunnen werken. Olie is vet, dus hoe meer olie je gebruikt tijdens het koken, hoe meer er in het voedsel trekt.

All you need is... a Nedis hot air fryer

Wat zijn de voordelen
van een air fryer?

• Gemakkelijk in gebruik

• Gezonder dan frituren

• Bereidt eten gelijkmatig

• Maakt eten heerlijk knapperig

• Sneller dan een heteluchtoven

• Kan een grote variëteit aan maaltijden bereiden

• Perfect voor diepvriesmaaltijden of het krokant maken van groenten

• Gemakkelijk schoon te maken

Wil je profiteren van deze voordelen?

Nedis biedt de juiste airfryer voor elke keuken.