Terug naar kantoor

Nu steeds meer mensen zich laten vaccineren, zijn de tijden van fulltime thuiswerken bijna voorbij en trekken we langzaam weer naar kantoor. Hoewel de situatie rond het coronavirus onder controle lijkt te komen, is het nog steeds belangrijk om de lucht die we inademen in de gaten te houden. Vooral in kleine afgesloten kantoorruimtes, waar de luchtverversing meestal slecht is. Als je naast je collega's zit, adem je onvermijdelijk dezelfde lucht in, maar dat hoeft geen te zijn probleem zolang de lucht gezuiverd wordt.

Hoge luchtvervuiling buiten
is ongezonde lucht binnen

De gemiddelde volwassene ademt elke dag meer dan 10.000 liter lucht in en uit. Meestal in meer of mindere mate vervuild, bijvoorbeeld door verbrandingsmotoren, stuifmeel of stof. Hoe hoger de luchtvervuiling, hoe ongezonder de lucht binnen is. Vooral mensen met aandoeningen en kinderen zijn hier gevoelig voor. Bovendien neemt het risico om op latere leeftijd astma te krijgen toe naarmate de concentratie van fijn stof meer wordt.

Vervuilde lucht op kantoor

Wanneer je uitademt, worden virusconcentraties binnen mogelijk verhoogt. Daarnaast kan verdamping door muurverf, meubels, tapijten, schoonmaakmiddelen of cosmetische producten de lucht beïnvloeden. Dit betekent dat de vervuiling in een kantoorruimte vaak vele malen hoger is dan buiten. Als de lucht niet schoon is - omdat er veel verkeer rond het kantoorpand is of omdat er stuifmeel rondvliegt - zijn luchtreinigers en airconditioningsystemen met de juiste filtertechniek een effectieve maatregel.

All you need is...
luchtreinigers van Nedis®

De Nedis® luchtreinigers zorgen voor de schone lucht die je nodig hebt. Deze luchtreiniger werkt met een HEPA filter en verwijdert tot 99,99% van alle deeltjes van 0,3 micrometer of groter, waaronder pollen en huisstofmijt. Dit betekent minder stof en je zult ook veel minder last hebben van allergieën. Om het effect te maximaliseren, is in de luchtreiniger een ionisator geïntegreerd. Deze optie zorgt ervoor dat vuil en stofdeeltjes op de grond vallen in plaats van vrij door de lucht die je inademt te zweven, zodat jij en jouw gezin kunnen genieten van extra schone lucht binnenshuis. Bovendien verwijdert deze luchtreiniger ongewenste geurtjes. Deze luchtreiniger is perfect voor elke werkplek tot 25 m2. Voor een grotere kantoortuin hebben we de luchtreiniger voor een oppervlakte van 45m2.

Luchtreinigers & Accessoires