Electronic Data Interchange (EDI)

Electronic Data Interchange

Als u al een EDI aansluiting heeft, kunt u deze ook aansluiten aan onze backend sytemen. Momenteel bieden we de volgende EDI berichten aan:

  • Product data
  • ORDER
  • ORDRSP
  • DESADV
  • INVOICE

Onze EDI partner Onetrail zal ervoor zorgen dat u alle berichten kunt verzenden en ontvangen in het gewenste formaat en via één van onze beveiligde verbindingen. Voor meer informatie stuur een e-mail naar ons EDI team via edi@nedis.com of neem contact op met uw Nedis account manager.

Klik om een overzicht te downloaden van de Nedis GLN numbers
 

Meer over EDI

Product data
Wij bieden u dagelijks een update van ons assortiment inclusief prijzen en beschikbaarheid. Daarnaast voegen we links naar mediabestanden, zoals foto's, video's en downloads, toe. We kunnen ieder uur voorraad updates en real-time prijzen en beschikbaarheid verstrekken.


ORDER
We kunnen uw bestellingen automatisch ontvangen en verwerken. Of het nu gaat om een magazijn bestelling die moet worden verzonden naar een plaatselijke winkel of om een dropshipment bestelling die rechtstreeks aan uw klant geleverd moet worden.


ORDRSP (Order Response)
Het Order Response bericht is een orderbevestiging die door Nedis via EDI wordt verzonden als antwoord op de bestelling die u heeft verzonden. Het Order Response bericht bevat een actueel overzicht van de bestelling die verzonden zal worden.

DESADV (Despatch Advice)
Het Despatch Advise (DESADV) is een elektronische versie van de papieren vooraankondiging van verzending of de Advance Ship Notice (ASN). Dit EDI bericht bevat alle informatie met betrekking tot de levering. In de meest beknopte vorm geeft de DESADV aan wie het bericht verstuurt, wie het bericht ontvangt, de verwachte leverdatum van de bestelling, de artikelen per orderregel, de artikelcode (EAN/GTIN/SKU) en de bestelde hoeveelheid.


INVOICE
Door gebruik te maken van een EDI verbinding voor financiële transacties wordt het papierwerk en de kans op fouten verminderd. Daarnaast verbetert het de toegang tot real-time financiële gegevens. Nedis biedt klanten de mogelijkheid om facturen te ontvangen via EDI. Het INVOICE bericht bevat informatie zoals het originele ordernummer, kosten, heffingen en BTW gegevens.