Deze 5 Smart Home trends moet je kennen voor 2019

De verwarming die aan staat wanneer je thuiskomt en uitgaat wanneer je in de auto stapt. Lampen aanzetten met één druk op je smartphone en op afstand de beelden van je beveiligingscamera bekijken. In een Smart Home kan het allemaal en het wordt ook steeds populairder. Smart Home producten maken het dagelijks leven, makkelijker, leuker en meer comfortabel. Daarom is het goed dat ook hier de ontwikkelingen niet stilstaan en er elke dag nieuwe slimme oplossingen komen voor alledaagse problemen. In deze blog vind je een overzicht van de 5 Smart Home trends die in 2019 het verschil gaan maken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook!

Trend 1: Zeg hallo tegen slimme speakers

Google Assistant en Siri kennen we inmiddels van de smartphone. Hier maken zij het mogelijk om met gesproken opdrachten te zoeken of acties uit te voeren. In 2019 vinden ook slimme speakers steeds meer hun weg naar de woning. Met een Google Home, Alexa Speaker, of Apple HomePod haal je voice control in huis.

Vraag Alexa of Google om het licht aan te zetten, de verwarming lager te te zetten of apparaten verbonden aan slimme stekkers te bedienen. Naast het bedienen van je smart devices kunnen deze speakers je ook vertellen of het regent en wat de laatste nieuwsupdate is. Praten tegen je huis is nog nooit zo normaal geweest.

Trend 2: Bespaar gemakkelijk energie

Een stijgende energierekening en de voortdurende klimaatdiscussie. Energie besparen is een hot topic en naar verwachting blijft dit de komende jaren ook zo. Energie besparen kan door in het donker en in de kou te gaan zitten, maar dit kan niet de bedoeling zijn. Een Smart Home kan een oplossing zijn.

Besparen begint met inzicht. Onze slimme stekkers met power monitor geven je dit inzicht door in de SmartLife app het energieverbruik per stekker te laten zien. Zo breng je snel in kaart welke apparaten veel energie verbruiken. Ben je het niet eens met dit verbruik? Met één druk op de knop schakel je de stroom uit.

Ook slimme verlichting maakt het makkelijk om energie te besparen, de lampen zijn voorzien van LED-technologie waarmee het verbruik flink daalt. Ben je vergeten het licht uit te zetten in de andere ruimte? Geen probleem, via de app of je slimme speaker zet je zo het licht uit. Dat is snel bespaard!

Trend 3: Dag oude camera, hallo slimme deurbel

Heb je nog een (slimme) camera bij de voordeur hangen om te kunnen zien wat er gebeurt? Dan is 2019 het jaar om deze camera te vervangen door een slimme deurbel. Deze deurbel met ingebouwde camera kan meer dan alleen zien wat er gebeurt. Je bedient de deurbel op afstand via je smartphone en krijgt ook altijd een push bericht zodra er aangebeld wordt.

Met deze slimme technieken worden compleet nieuwe toepassingen mogelijk. Vertel de bezorger dat je niet thuis bent en dat hij het pakket ergens kan achterlaten, begroet je familie terwijl je nog staat te koken of stuur die lastige verkoper weg.

Wil je wel een slimme deurbel maar niet je beveiligingscamera wegdoen? De meeste beveiligingscamera's kunnen gekoppeld worden, zo wordt veilig wonen nog makkelijker.

Om het nog makkelijker te maken zijn de meeste slimme deurbellen te gebruiken met de huidige stroomtoevoer. Gewoon je oude deurbel vervangen en je huis is weer een stuk slimmer. 

Trend 4: Maak je huis slim zonder smart home hub of bridge

Een Smart Home is zo slim als de zwakste schakel en vaak is dit de smart home hub of bridge. Dit apparaat vormt de koppeling tussen alle slimme apparaten en het internet. Zonder de bridge zijn de meeste smart devices niet zo slim.
Gelukkig staat de techniek niet stil en worden er steeds meer slimme apparaten ontwikkeld die je direct aan je Wi-Fi netwerk kunt koppelen. Hierdoor wordt een smart home hub onnodig en dit maakt het beginnen en uitbreiden van een Smart Home wel zo gemakkelijk.

De Smart Home producten van Nedis SmartLife zijn zo ontwikkeld. Ze zijn vanuit de doos te koppelen met Wi-Fi. Download de app voor Android of iOS en koppel je nieuwe SmartLife product met het draadloze netwerk en je persoonlijke account. Hierin kan je de keuze maken om een SmartLife product te koppelen, een aantal ruimtes slim te maken of om een geheel Smart Home te creëren. 

Trend 5: Geef een Smart Home cadeau

Smart Home wordt steeds vaker besproken op een verjaardag of niet alleen besproken maar zelfs gedemonstreerd. Het is hip en vooral mannen zijn vaak trots op hun technische slimme oplossingen. Dit maakt Smart Home producten een gewild cadeau tijdens verjaardagen of feestdagen.
Met de snel groeiende hoeveelheid mogelijkheden en het gemak van een directe koppeling met internet wordt het ook steeds makkelijker om slimme devices cadeau te geven. De ontvanger kan het artikel direct gebruiken, is niet verplicht tot de aanschaf van extra producten zoals een bridge en kan eenvoudig meer smart home producten koppelen.