De 8K TV trend van 2021

Heb jij al iets voorbij horen komen over de nieuwe 8K tv's? Dat zou kunnen, 8K is namelijk de nieuwste innovatie op het gebied van resolutie. Elektronicamerken zoals Samsung, LG en Sony introduceren nu al 8K-televisies, hoewel er nog geen 8K-content beschikbaar is. Toch wordt verwacht dat de 8K-tv in 2021 een enorme trend zal zijn.

Waarom jij een 8K TV wilt

Het scherm van 8K-televisies heeft een pixelverhouding van 7.680 x 4.320 pixels. In totaal zijn dit meer dan 33 miljoen pixels. Daarmee is deze resolutie 4 keer scherper dan 4K UHD en 16 keer scherper dan Full HD.

 

De pixels van deze tv's zijn zo klein dat je zelfs op een schermformaat groter dan 65 inch de kleinste details kunt zien. Mieren, waterdruppels, grassprietjes of zandkorrels... je kunt het allemaal zonder moeite zien. Als je beelden van een lagere kwaliteit bekijkt, schaalt de 8K AI Upscaling-techniek ze op zodat de beelden extra scherp worden.

 

Ben je van plan om zelf een 8K TV aan te schaffen? Zorg ervoor dat je TV klaar is om je favoriete series te bekijken met een van onze 8K HDMI-kabeloplossingen.

Onze beste 8K HDMI-kabels voor jou geselecteerd